Kokosový orech je plodom kokosovej palmy, ktorá môže dorásť až do výšky tridsať metrov. Pôvod rastliny nie je úplne jasný, ale mohla pochádzať z juhovýchodnej Ázie, odkiaľ klíčiace kokosové orechy plávali cez more do vzdialenejších tropických podnebí a pri jeho šírení bola veľkou pomocou ľudská ruka.
Použitie:
Kokosová múka môže byť široko používaná napríklad na výrobu koláčov, sušienok, chleba, ale pre tých, ktorí ju nepoužívali, stojí za to s ňou zaobchádzať opatrne, pretože kokosová múka môže spôsobiť prekvapenie.
Kokosová múka má obzvlášť dobrú schopnosť viazať vodu, čo znamená, že veľmi malé množstvo kvapaliny viaže oveľa väčšie množstvo kvapaliny ako obvykle. Toto by sa malo brať do úvahy pri meraní tekutín a hotové výrobky budú tiež z rovnakého dôvodu mierne suchšie. Tomuto účinku je možné zabrániť použitím kokosovej múky zmiešanej s inou múkou.
Zloženie: kokosová múka *
* = Z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva HU-ÖKO-01
Skontroloval: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Nutričné hodnoty: (v 100 g):
Energetická hodnota: 1624 kJ / 388 kcal
Tuk: 10,8 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 8,1 g
Sacharidy: 54,10 g
- z toho cukor: 21,1 g
Bielkoviny: 19,8 g
Vláknina: 36,9 g
Soľ: 0,08 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Krajina pôvodu: Filipíny
Organické a bez lepku